Teki peipponen koivuhun pesän

kalastustapahtuma05.JPG Tänään Vanajavesi hohti yhtä sinisenä kuin yllä kaartuva taivas. Ensimmäiset veneet putputtivat järvenselällä ja kalastat narrasivat ahvenia terveyskeskuksen rannassa. Eilen tapasimme virvelöijän, joka oli vetänyt Aulangonrannasta lähes metrin mittaisen hauen. Siinä se sätki kuivalla maalla yhtä hämmästyneenä kuin kalastajansa.

Kevätkesän luonto alkaa olla kauneimmillaan. Vaikka muuten inhoan kirkkaan vihreää, niin luonnossa sama väri näyttää upealta. Koivut komeilevat lähes täydessä lehdessä ja tuomet avaavat ensimmäisiä nuppujaan. Tänään koko Varikonniemi tuoksui ja soi peipposten pitäessä siellä konserttiaan.

Linnanpuistossa olivat muutamat perheet jo piknikillä. Viltit oli levitetty nurmikolle ja lapset kirmailivat riemuissaan pitkin kenttää. Muutama vanha pari istuskeli puistonpenkillä takki auki ja katseli kummissaan vähissä vaatteissa ohi kiitäviä lenkkeilijöitä. Minullakin oli ensimmäistä kertaa  t-paita ja shortsit yllä.

Mietin jälleen, miten rikkaita me hämeenlinnalaiset olemme omistaessamme ympäristön, jonka arvoa ei voi rahassa mitata. Vaikka kaikesta säästetään, niin Rantareitti ei lyhene metriäkään, eikä auringonpaisteisia päiviä leikata – ainakaan kaupungin toimesta.

Nautitaan alkavasta kesästä!

4 kommenttia artikkeliin “Teki peipponen koivuhun pesän”
 1. Tervehdys!

  Aivan samaa ihailin melkein henkeäni pidätellen, kun ajelin Hämeenlinnan läpi matkalla Lahteen kummitytön synttäreille. Selitä nyt siinä Helsinkiläisille, mikset halua muuttaa pois Hämeenlinnasta lähemmäksi työpaikkaa.

  Tosin ällistyttävän kaunis on myös Helsinki, kun siellä malttaa vähänkään ajan kanssa kulkea. Mainio kotikaupunki olisi sekin, jos ei voisi Hämeenlinnassa asustaa 🙂

  Susanna

 2. Hei Susanna!

  Minä olen asustellut Helsingissä kolme ensimmäistä elinvuottani, mutta eipä siitä ehtinyt oikein kotikaupunkia muodostua. Kesäinen Helsinki on kieltämättä kaunis ja siellä on kiva käydä turistina, mutta en haluaisi asua pääkaupunkiseudulla. Hämeenlinnasta ehtii ihan riittävän nopeasti kaikkiin isoihin kaupunkeihin, jos on tarvis.

  Nuoruuteni vietin Kokkolassa, joka on myöskin vanha, kaunis rantakaupunki. Luonto on kuitenkin sillä leveysasteella paljon karumpaa. Niinpä osaan arvostaa tätä Hämeenlinnan luonnon vehmautta ja monimuotoisuutta.

  Auringonpaisteista viikon alkua sinulle!

  t. Teija

 3. jorma sanoo:

  Hämeenlinna on kaunis kaupunki täällä on luonto lähellä.On vettä ja harjuja joita voi käyttää.On sopivan kokoinen kaupunki.En kaipaa asumaan Helsinkiin tai Tampereelle.Sinne pääsee junalla nopeasti kun asiaa tulee.Sitten täällä on vanhaa kun on sisämaan vanhin kaupunki.Hämeenlinnassa on hyvä ja viihtyisä elää.

 4. Näin on. Tämä on hyvä muistaa laman ja leikkaustenkin keskellä.

  Tänään kävelylenkillä ihailin tuomen, lemmikin ja ahomansikan kukkia. Kielot ja omenapuut ovat juuri puhkeamassa kukkaan ja tuoksut ovat huumaavia. Tulipahan taas hoidettua niin sielua kuin ruumista.

  Luonto on Hämeenlinnan arvokkain pääoma, josta täytyy pitää huolta. Mutta ei ihminen elä kuitenkaan ainoastaan luonnosta, vaan työstä, jota tämä seutu tarjoaa. Ne ovat hyvinvointimme avaimia.

Jätä kommentti

css.php