Koti, uskonto ja isänmaa

koti_uskonto_isanmaa.jpg Olin tänään eduskuntatalolla Kristillisdemokraattien ehdokaskoulutuksessa sekä vaalikampanjan avajaisissa. Päivässä oli suuren urheilujuhlan tuntua! Vaalikampanjan avajaisiin ilmoittautui ennätysmäärä osanottajia ja tilaisuus jouduttiin viime hetkellä siirtämään eduskuntatalon naapuriin Bio Rexiin.

Kristillisdemokraatit ovat valinneet vaalikampanjan pääsloganiksi ”Koti, uskonto ja isänmaa”. Nämä arvot ovat edelleen ajankohtaisia ja niillä on kysyntää.
– Kodin, uskonnon ja isänmaan arvot ovat merkinneet suomalaisille vuosikymmenien ajan ahkeruutta, rehellisyyttä, työn ja ihmisarvon kunnioittamista, perheistä huolehtimista ja yhteisvastuuta. Samat arvot kantavat tämänkin ajan yli, linjasi Päivi Räsänen.

Puoluesihteeri Peter Östman muistutti, että isänmaa nousee vain yrittäjyyden avulla.
– Ei oteta velkaa velan päälle, vaan luodaan lisää oikeata työtä. Yhteiskunnan tulee kannustaa jäseniään yrittämiseen, vastuunkantoon ja ahkeruuteen.

Hämeen Kristillisdemokraatit ovat tähän mennessä nimenneet kaksitoista eduskuntavaaliehdokasta, joilla on vankkaa osaamista niin valtakunnan- kuin kunnallispolitiikasta,  pankki- ja yritysalalta, kasvatus- ja opetusalalta, terveydenhuollosta, päihdetyöstä jne.  Hämeenlinnasta ehdokkaana on itseni lisäksi rahoitusjohtaja Seppo Kariniemi. Taloustaidot ovatkin tarpeen, sillä seuraavan eduskunnan suurin haaste on valtiontalouden tasapainottaminen. Tulevaisuuden tärkein investointi on kuitenkin panostaminen koulutukseen, sillä osaaminen on pienen maamme tärkein luonnonvara.

Vaikka tuottavuuden kasvu on tärkeää, niin aineellisen tuloshakuisuuden sijaan on syytä korostaa kestävien arvojen merkitystä. Yhteisvastuuta ja heikoimmista huolehtimista tarvitaan yhä enemmän, ettei kukaan jäisi tiepuoleen. Kristilliselle lähimmäisenrakkaudelle ja välittämiselle on kysyntää myös alkavana adventin aikana.

Jätä kommentti

css.php